Nuffnang

Tuesday, September 7, 2010

Berhati-hati di jalan raya.











Salam kepada semua bloger and yang nak balik beraya tu..
mesti best kan,x sabar nak menyambut raya dengan org tersayang,macam-macam benda bermain kat fikiran korang kan..

TAPI....AWAS!!!!

Kemalangan sering berlaku ketika hendak pulang beraya..
anda hendak lah berhati-hati dan sentiasa peka semasa memandu..
Pastikan kenderaan anda telah di periksa atau diservis terlebih dahulu sebelum memulakan perjalanan..

Bagi perjalanan jarak jauh anda hendak lah mendapatkan rehat yang secukupnya supaya tidak mengantuk nanti...bayang kan lah bawak keta pejam mata...confirm tido kat hospital nanti...hehehehe..

Kalau terlalu mengantuk anda bleh je sleeping kat R&R tu free je....hehehe

Seterusnya jgn lah nak bawak keta tu mcm org hilang anak...sabar lah..x de lari nye kampung korang tu....kalau bleh lari pun korang jugak yang sampai dulu..ko pakai keta...=)

Kalau ade adik beradik or org yang geti bwk keta tukar-tukar lah...x de lah boring sangat nanti...
and pasti kan korang pakai handsfree or ape2 je lah yang bleh jawab call automatik..senang nanti...xde lah korang hilang fokus or di saman pak misai(Polis)

Last tapi bukan terakhir dari aku =)...kalau ade pemandu yang bleh menjejaskan pemanduan korang baik korang potong dia or bagi dia jalan dulu...lagi satu jgn lah nak cepat marah k..senyum selalu =)

Sooo fikir-fikirkan lah and selamat balik kampung.

p/s: agak2 korang ade line x kat kampung nanti....bukan ape susah nak bukak blog nanti...hehehehe

5 comments:

Kian Fai said...

safe trip yea

~~Mr.M~~ said...

thx =)

~~Mr.M~~ said...
This comment has been removed by the author.
Jaerragus said...

Have a safe journey k...

It's Me said...

Happy Idul Fitri 1431 H may god accept our deeds and yours...